ЖАЛКА ИСТОРИЯ! Изгърмялата с допинг наглярка Силвия Дънекова се изкара Майка Тереза

снимка: БТА/AP

Доказано допингиращата се българска лекоатлетка Силвия Дънекова нагло обясни, че не чувства никаква вина за случилото се. Според нея тя е станала неудобна и затова е попаднала под прицела на допинг ченгетата от ВАДА, след като като е написала възражение срещу методите на световната антидопинг централа.

"Не чувствам вина, чиста съм. Аз с нищо не им застрашавам медалите. Абсурдно е да започна да бягам за призово класиране. Знам си възможностите", коментира Дънекова пред БНТ.

"Не вярвам резултатът да е различен, защото по този начин те сами ще се компрометират. ВАДА сякаш работи за унищожаването на спорта, а не за предпазването на спортистите. Никой не е застрахован. Тези методи на анализ са такива, че дори и баща ми да дойде да даде проба и неговата ще е положителна”.

„Във ВАДА са напълно наясно, че ние няма как да се защитим. Надявам се, че тази затворена врата ще ми отвори други. Имах намерение да се откажа от спорта след тази олимпиада. Не напълно, но поне да бягам на по-малко състезания. Сега те ми помогнаха да се откажа напълно. Очаквам да се излее много помия върху мен. Мога да кажа на всеки критик - покрийте си нормативите, играйте по правилата на ВАДА и тогава ме съдете", каза още Дънекова.

От думите на спортистката излиза, че ВАДА, медиите и съперничките й са виновни - само тя е чиста като момина сълза. А това, че постави България в унизителна ситуация явно изобщо не тревожи Дънекова. Жалка история!