Зеедорф намекна, че Алегри е виновен

снимка: БТА/AP

Наставникът на Милан Кларънс Зеедорф сподели разочарование след снощното тежко поражение от Атлетико Мадрид в Шампионската лига.

„Росонерите“ загубиха с 1:4 на „Висенте Калдерон“ и напускат турнира с общ резултат от двата мача 1:5.

Зеедорф пък демонстрира впечатляваща искреност след неговия край, заявявайки, че работата на предшественика му Масимилиано Алегри е оставила сериозни негативи върху отбора.

„Повече от веднъж сме казвали, че физическото ниво на отбора не е оптимално. Нормално е да имаш затруднения, когато от самото начало на сезона си в положение на преследващ останалите. Този момент на трудност продължи толкова дълго, че е афектирал футболистите. След първия удар успяхме да реагираме, но след втория вече не успяхме да се изправим на краката си“, посочи младият специалист.

„През втората част вече не успяхме да покажем същата решителност за битка, както през първото полувреме. Твърде много останахме в собствената си половина. Тъжно е, че отпадаме от Шампионската лига, но не бива да загърбваме добрата работа, която сме свършили до момента“, добави Зеедорф.

Той посочи, че не съжалява нито за миг за решението си, да прекрати активната си кариера на футболист, заставайки начело на Милан.

„Абсолютно убеден съм, че взех правилното решение. Опитваме се да изградим наново всичко онова, което Милан е загубил“, посочи Зеедорф.