Здравков шашна: Нямам поставена цел класиране на европейско

снимка: lap.bg

Селекционерът на младежкия национален отбор на България до 21 години Антони Здравков заяви, че не му е поставена определена цел за бъдещето на тима. Както знаете, младите ни надежди се борят за класиране на европейското първенство догодина и са в група 9 с отборите на Франция, Словения, Казахстан, Черна гора и Люксембург. Нашите момчета заемат 4-о място с 5 точки и им предстои мач с втория Словения, който има 10 пункта.

"Пред мен няма поставена цел - първо и второ място. Не съм поставял и на отбора такава, но всички заедно си поставихме за цел да станем добър отбор, който да печели точки във всеки мач и да се развива, за да могат играчите да станат част от първия отбор на България.

Кирил Десподов е с мъжете, но имаме уговорка с Петър Хубчев, който може да го пусне след първата контрола, тъй като нашият мач е по-важен от контролата с Казахстан", заяви Здравков.

"Надявам се да създадем положения, както с Черна гора, но този път да ги реализираме и да спечелим. Словения е сериозен отбор. Имат футболисти, които играят във вътрешното им първенство, а също така и такива, които играят в чужбина. Резултатите им показват, че са стойностен отбор. Загубиха единствено в домакинството на Франция, но французите са с класа над всички останали тимове в групата. Борбата за второто място ще бъде много сериозна", призна родният селекционер.

Двубоят на "лъвовете" срещу Словения е на 27 март на "Трейс Арена" в Стара Загора.