Зауерланд на Кобрата е пред фалит

Минаващата за топ импресарска агенция "Зауерланд" май е пред банкрут. Ули Вегнер, който е главен треньор в тази структура и се грижи за Кубрат Пулев, не е доволен от ситуацията и може да напусне.

"Под ръководството на Вилфрид Зауерланд имахме големи успехи, работата ни носеше много радост. Това се дължи и на добрите тренировъчни условия в берлинската зала "Макс Шмелинг".

Според плановете на Кале Зауерланд боксьорите в бъдеще трябва да тренират в своите държави и да финансират треньора. При тези условия не мога да създавам добри представяния. Тогава ще напусна. Най-добрите представяния се постигат, когато тренираш боксьорите заедно в общ център", сподели Ули Вегнер.

От компанията преместиха офисите си от Берлин в Хамбург и вече обмислят да прекратят наемането на емблематичната зала "Макс Шмелинг", която се намира на Олимпийския стадион.

"Имаме опцията за удължаване до 30 юни. Не сме взели решение по този въпрос и проверяваме и за други места, също и в Берлин", коментира изпълнителният директор на "Зауерланд" Фредерик Нес.

Агенцията има сериозни финансови проблеми и прави всичко възможно, за да се спаси. Разходите ще бъдат ограничени, а боксьорите ще се подготвя в собствените си държави, като поемат издръжката си.