Затвор вместо защита на титлата си получи мексикански боксьор

снимка: БТА/AP

Насроченият за този уикенд мач между шампиона в категория лека средна на Международната боксова федерация (IBF) Карлос Молина и претендента за титлата Хермал Чарло може и да не се проведе, след като Молина беше арестуван от федералните имиграционни служби.

30-годишният Молина, който е мексиканец, е бил задържан в Лас Вегас по поръчка на службите на щата Уисконсин. Причината за ареста е углавно престъпление от 2007 година, извършено на територията на Аутгами Каунти.

Другото му нарушение е, че когато е пристигнал в Уисконсин, той не се е регистрирал с тези свои предишни провинения и така е заблудил органите на реда.

На всичкото отгоре Молина има и дело за сексуално насилие, което също е скрил.

Изправен пред съда в Лас Вегас вчера, защитата на Молина е искала освобождаване под гаранция от 10 000 долара, но съдията е отказал освобождаване тъй като са му открити и други престъпления, за които не е изтърпял наказание, посочва БТА.

Молина е бил търсен също така и от емигрантските служби за превишаване на престой без документи и за митническа измама от граничните полицаи.

Мачът между Молина и претендента за титлата Хермал Чарло трябва да бъде точно преди гвоздея на вечерта в Лас Вегас Стрип, противопоставящ Канело Алварес и Алфредо Ангуло в категория полусредна.

Организаторите на боксовата гала-вечер заявиха чрез своя говорителка, че все още нямат идея какво точно ще се случи с Молина и какво да правят с неговия мач.