Започва битката за първия ранкинг снукър турнир за 2016

снимка: worldsnooker.com

Първият турнир по снукър от ранкинг системата започва на 3 февруари, сряда, в Берлин. Столицата е домакин на Германския мастърс, който ще задържа вниманието на феновете на джентълменския спорт до 7-ми този месец, а както обикновено, мачовете се очаква да бъдат гледани на живо от 2 500 души.

Няколко велики имена на снукъра ще пропуснат шестото издание на турнира, след като не можаха да преминат квалификациите в края на декември миналата година. Шампионът от Мастърс 2016 Рони О'Съливан няма да радва любителите на спорта, след като отпадна от Стюарт Карингтън.

Джон Хигинс, Нийл Робъртсън и Дин Дзънхуей също ще пропуснат Германския мастърс, което дава предпоставки за изненадващо развитие на турнира в заключителната му фаза.

От 15 часа (14 местно време) днес зрителите ще могат да наблюдават на живо по Евроспорт срещата на световния номер едно Марк Селби, който започва защитата на титлата си от миналата година срещу Стивън Холуърт.

От 21 пък е вторият телевизионен двубой – Джъд Тръмп срещу шампиона в Берлин от 2013 година Алистър Картър. Именно този дуел се очертава като най-любопитен в програмата на първия кръг.

Всички мачове от 1/8-финалите на Германския мастърс (наградният фонд е 367 хиляди евро):

От 15 часа

Марк Селби – Стивън Холуърт

Стивън Магуайър – Кен Дохърти

Греъм Дот – Тиан Пънфей

От 21 часа

Алън МакМанъс – Бари Хоукинс

Джъд Тръмп – Али Картър

Алфи Бърдън – Жан Анда

Мартин Гулд – Марк Уилямс

Бел Ууластън – Шон Мърфи