Заместникът на Нуно Пинто идва на проби

Бразилецът Уолас е тайнственият футболист на белгийския Гент, който е спряган от Левски за заместник на Нуно Пинто. По информация на вестник „Труд“ кариоката пристига в София, за да изкара проби на „Герена“ и вероятно ще отпътува с отбора на първия лагер в Созопол.

Левият защитник може да се похвали с гол срещу Левски на сметката си – именно той донесе победата на Гент с 1:0 над „сините“ в груповата фаза на Лига Европа през 2010-та година.

27-годишният Уолас Фернандо Перейра е без отбор от миналата година, когато изтече на практика договорът му с Гент. Sporta.bg припомня, че още на 3-ти януари излезе информацията, че Левски е набелязал футболист от белгийския клуб за заместник на Нуно Пинто, но името му се пазеше в тайна.

Неприятното за ръководството на Левски е, че бразилецът има само 4 игрови минути за цялата 2013-та година, тъй като е зачеркнат от плановете на Гент. Също така допълнителни пречки за „сините“ идват от факта, че той няма европейски паспорт и по този начин ще заеме място за чужденец извън Европейския съюз.