Замер защити Робен и Рибери: Не са егоисти

снимка: БТА/AP

Спортният директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер защити Франк Рибери и Ариен Робен от критиките и засипа с похвали двамата футболисти на лидера в Бундеслигата.

В интервю за сайта на Байерн Замер заяви, че Рибери и Робен, които са считани за егоисти на терена, са пример за подражание за младите играчи.

"И двамата често са обвинявани, че не се раздават за отбора. Това е пълна безсмислица, когато видите как целия отбор е постоянно около тях", заяви Замер.

"Робен и Рибери са играчи от световна класа, които са запазили своята индивидуалност и изобретателност, но са напълно интегрирани в отбора. И двамата са за пример, истински професионалисти. Аз мога само да съветвам всеки млад играч да ги гледа и да се учи от тях", добави Замер.

Той също така изказа уважението си към полузащитника Бастиан Швайнщайгер, който се завърна в тима след дълго лечение на контузия.

"Бастиан е феномен. Той работи много, за да се върне на терена и аз съм наистина впечатлен. Изпитвам и голямо уважение за начина, по който той играе", коментира Замер.