Забъркалият скандал с Гришо наш лекоатлет записа рекорд на Олимпиадата

снимка: Getttyimages

Тихомир Иванов - момчето, което забърка скандал с Григор Димитров, постигна рекорден за България резултат на олимпийски игри.

В скока на височина в Рио той се класира 10-ти във финала, което е най-добро представяне при мъжете в тази дисциплина за българин изобщо.

Тихомир Иванов обаче остана далеч от медалите. Той скочи 229 см, с което за втори път на олимпиадата изравни най-доброто си постижение. Този резултат обаче му отреди десета позиция в крайното класиране. До момента най-доброто класиране на роден атлет на олимпиада беше на националния ни рекордьор Георги Дъков, който има 14-о място от Игрите в Барселона през 1992 година. 

Тихомир Иванов стартира с успешен опит на 220 см, а след това преодоля 225 см от втория си опит. Отново от първия опит българинът скочи 229 см и изравни най-доброто си лично постижение за втори път на олимпиадата в Рио де Жанейро, след като го направи и в квалификацията. 22-годишният плевенчанин обаче направи три опита без успех на 233 см и завърши на десето място в надпреварата.