Ювентус е непобедим, изхвърли се Липи

снимка: БТА/AP

Един от най-знаменитите италиански треньори Марчело Липи смята, че в сегашния си вид „Старата госпожа“ е „на практика непобедим отбор“. Специалистът направи този коментар преди голямото дерби на 31-ия кръг в Серия А между Наполи и Ювентус на стадион „Сан Паоло“ в неделя, 30-ти март, от 21:45 часа.

В дългата си кариера Липи е бил треньор и на двата отбора, макар в Ювентус да е постигнал най-големите си успехи – 5 титли на Италия, 1 Купа, 4 Суперкупи, 1 Шампионска лига, 1 Суперкупа на Европа и 1 Междуконтинентална купа.

„Сигурен съм, че двата отбора ще направят истински спектакъл, като съм сигурен, че двамата треньори ще се погрижат за това, когато подготвят съставите си. Ювентус вече изградиха репутация на на практика непобедим отбор, но Наполи има своите шансове.

Наполи може и да се представи успешно срещу Юве, но няма много възможности да се пребори с Рома за второто място. Боя се, че ще бъде невъзможно за тях да стигнат до тази позииця.

Според мен Наполи и Юве ще искат да си вкарат много голове, да атакуват от първата минута и смятам, че ще се получи резултатен мач, в който всичко е възможно“, заяви Липи.