Юношите до 19 разбраха кого ще трябва да преборят за Евро 2016

снимка: bfunion.bg

Националният отбор на България до 19 г. ще срещне съставите на Хърватия, Белгия и Шотландия в група 5 на Елитния квалификационен кръг за Евро 2016. Домакин на турнира ще бъде Хърватия, като мачовете на българския отбор са насрочени за 23-ти, 25-ти и 28-ми март 2016 година.  

За Европейското първенство до 19 години се класират победителите в седемте групи от Елитния кръг, а Германия получава правото на участие като домакин на турнира.   

„Жребият ни отреди достойни съперници. Ние добре знаем, че в Елитния кръг няма слаби отбори и няма да бъде лесно. Момчетата играха сериозни контроли, извоюваха своето класиране до тук с добри игри по време на Първия квалификационен кръг в Кипър.

Ще положим всички усилия за да се представим добре. Уважаваме всеки един от съперниците, но разликата между различните тимове в тази възрастова граница, не е огромна и това се убедиха и момчетата в последните месеци.

Ще продължим да се борим, залагайки на колектива и характера“, заяви пред www.bfunion.bg селекционерът на България U19 Светослав Тодоров след жребия.