Юношески национал подписа с Ботев

снимка: botevplovdiv.bg

Юношеският национал на България U18 - Владимир Айтов, подписа с Ботев първия си професионален договор във футбола. Младокът се обвърза с "жълто-черния" клуб за срок от 3 години, считано от 6 юни 2014 г., съобщи официалният сайт на "канарите".

Владо Айтов бе привлечен в Ботев на 16-годишна възраст през лятото на 2012 г. от Спартак Пд. Още с пристигането си той е привлечен в представителния отбор, с който участва в тренировъчния процес, а игрови опит трупа в юношеските гарнитури. 

През есента на изминалия сезон Айтов е преотстъпен в сателита Раковски, където записва дебюта си в професионалния футбол. Той взима участие в 12 мача в "Б" група, а от началото на пролетта се връща в Ботев.

18-годишният футболист, който се изявява и в халфовата линия и в защитата, е неизменна част от националния отбор на България за набор'96 от самото му създаване. За представителния отбор на страната той има над 20 официални мача. В момента е част от националната гарнитура U18, заедно със съотборника си от Ботев Серкан Юсеин.