Юнайтед създава отбор от "червени дяволки"

снимка: twitter.com

Манчестър Юнайтед най-сетне реши да създаде професионален женски отбор. Ръководството на клуба от "Олд Трафорд" е взело решението на свое заседание, като женската формация ще стартира дейността си следващия сезон.

Към момента "червените дяволи" са единственият клуб във Висшата лига, който няма отбор от нежния пол. Сега обаче клубът от "Олд Трафрд" ще започне нова ера и ще се опита да се противопостави на най-добрите, сред които и женският тим на Арсенал. "Топчиите" държат рекордните 12 титли на Висшата лига, рекордните 14 Купи на ФА и са победителки в Шампионската лига от сезон 2006/2007.

"Червените дяволи" вече са подали заявка във Футболната асоциация на Англия за създаване на отбор, който най-вероятно ще трябва да стартира от втора дивизия.

"Женският отбор на Манчестър Юнайтед ще следва същите принципи, каквито и мъжкият. Целта е да предлагаме на футболисти от своята академия път към най-високото ниво в клуба, а не извън него", коментира изпълнителният директор Ед Уудуърд, цитиран от "Телеграф".