Йоахим Льов подкрепи играчите на Байерн

снимка: БТА/AP

Германският селекционер Йоахим Льов окуражи играчите на Байерн след отпадането на полуфиналите на Шампионската лига от Реал Мадрид.

Баварците снощи загубиха с 0:4 на "Алианц Арена" и с общ резултат 0:5 се простиха с надеждите да защитят трофея си от миналия сезон.

"Реал Мадрид просто беше по-добър вчера. Със сигурност Германия искаше Байерн отново да се класира за финала, но мачът се разви срещу тях, а на толкова високо ниво всичко трябва да се получава. За мен обаче Байерн досега изигра много силен сезон, който още не е завършил".

"Те трябва да гледат напред, а ние можем да се надяваме на един хубав финал за купата на страната между Байерн и Борусия Дортмунд. След това започва подготовката за световното първенство, за което ние заедно имаме големи цели", заяви германския селекционер с оглед предстоящото световно първенство в Бразилия, на което Бундестимът ще бъде един от фаворитите за трофея.

Льов донякъде може да бъде доволен от отпадането на Байерн, тъй като ще има възможност да разчита на всички футболисти от баварския отбор още от началото на първия 10-дневен подготвителен лагер на Германия в Южен Тирол, който започва на 21 май. Финалът на Шампионската лига е на 24 май в Лисабон.