Йешич: ЦСКА ми дължи пари, дано стане шампион

снимка: Булфото

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич не е оптимист относно шансовете на отбора да триумфира с шампионската титла в края на сезона. Сръбският специалист е на мнение, че Лудогорец разполага с много по-голям потенциал и той иде си проличи във втората фаза от шампионата. Йешич говори пред "Тема Спорт" за предстоящия сблъсък между двата претендента за титлата, както и за отношенията си с ръководството на ЦСКА.

"Представянето на ЦСКА само може да ме радва. Отборът тръгна добре в първенството, има правилна настройка към срещите, но ще видим докъде ще стигне. Това, че стартира силно, е прекрасно, но може да не се окаже достатъчно. Тепърва предстоят най-тежките мачове -тези в първата шестица. По време на плейофите ще се реши всичко. Опасявам се, че Лудогорец разполага с достатъчно време, за да настигне ЦСКА. Определено в Разград са с предимство, защото имат изключителен състав с оглед нивото на първенството. Когато гостуваха на Партизан, аз бях гост в студиото на Радио Белград и получих възможността отблизо да се запозная с качествата на отбора. Те са наистина респектиращи", коментира Йешич.

"Лудогорец е най-добре структурираният клуб в България и това е основното му предимство пред останалите. Това е безспорният фаворит за титлата без значение, че изостава на 5 точки от лидера. В ЦСКА се опитват да стабилизират нещата, но процесът е дълъг и труден. Не става от днес за утре. Синия лагер пък го няма на картата. Литекс разполага със силен състав, но липсва постоянството и не виждам как може да завърши по-напред от третото място", добави сърбинът.

"Очаквам тежък мач за ЦСКА в Хасково. Такива наглед лесни срещи са най-опасни. Отборът трябва да подходи с максимално Внимание и никакво подценяване на съперника", каза още Йешич.

"ЦСКА ми дължи пари, но това е тема, която не искам да обсъждам. После само се спекулира, изкривява... Адвокатите ми движат нещата, има кой да се грижи за това. Аз няма да се меся", лаконичен бе Йешич.

Именно плащането към бившия треньор на армейците е сред належащите пред клуба наред с това към Алек-сандру Пакурар.