Яж ми х*я, обърнал се рефер към Димо Атанасов

Скандалният поръчков рефер Петър Кирилов (гологлавият на снимката) добута по-уникално нагъл начин Славия до полуфинал за Купата на България. Камикадзето свирна 2 смешни дузпи за "белите" и така уби мечтите на футболен Велико Търново. 

Нервите ескалираха на трибуните още по време на мача, като куп псувни отнесе съдийският наблюдател Георги Нарлев, а публиката дори се опита да нахлуе на ложите. След края на срещата побеснелите фенове обградиха централния вход на стадион „Ивайло”. Съдиите бяха изведени със солидна охрана и отнесоха куп ругатни, като според очевидци също са отвърнали на провокациите.

Патрулка откара част от реферите, но се наложи да идват нови полицейски автомобили да откарат останалите. Делегатът и съдийският наблюдател бяха изведени от друг изход, но също бяха разпознати от привържениците, които едва бяха удържани от полицията и охранителната фирма.

Последен излезе старши треньорът Станислав Генчев, който също беше атакуван словесно от феновете, които отдавна искат неговата оставка. И той отпътува под зорката охрана на служителите на реда.

На пресконференцията след мача халфът на „Етър” Димо Атанасов съобщи, че е потресен от факта, че в 90-ата минута реферът се е обърнал към него с думите „Яж ми …!”. „Съдията на мача Петър Костадинов ми заяви в 90-ата минута „Яж ми х я!“, заяви Атанасов. „Готов съм да отидем двамата на детектор на лъжата и да докажа правотата си. От 17-годишен играя футбол, но такова чудо на съм виждал“, заяви Димо Атанасов.

„Етър” пуска жалба срещу съдийството, съобщи зам.-кметът на В. Търново и председател на клубната управа проф. Георги Камарашев. „Цяла България видя какво се случи на терена: двата отбора играха, но съдийският екип опошли мача. Аз се обръщам към Съдийската комисия и ги питам: какъв ви е проблемът с „Етър”?! Защото в поредица от мачове срещу „Етър” се свири изключително тенденциозно! Те дават ли си сметка какъв урок дават на младите футболисти и не са ли тук намесени други интереси? Много интереси!

Разбира се, че пуснахме жалба. Ще опишем абсолютно всичко, ще извадим всичко от видеозаписите, ще направим подробна жалба. Досега се въздържахме да пускаме жалби, не сме подавали, но вече чашата преля и ще вземем отношение по този проблем”, заяви проф. Камарашев.