Ясни са съперниците на Григор Димитров в Букурещ

Григор за трети пореден път срещу Гулбис
снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Жереми Шарди или Иржи Весели във втория кръг на турнира по тенис на клей в Букурещ.

Надпреварата с награден фонд над 426 хиляди евро, а Гришо е поставен под номер 1 в схемата. Именно в румънската столица българинът за първи път ще е водач на схема на турнира от ATP.

Той стартира от втория кръг и има гарантирани 7405 евро и 20 точки за световната ранглиста. Шарди и Весели пък стартират от началото на турнура и ще си оспорват правото да играят срещу Димитров.

В момента Шеарди се намира на 48-о място в световната ранглиста, а Гришо има една победа от два мача в кариерата си срещу него. Весели е 82-и в света и е сочен за един от най-големите таланти в тениса.

Турнирът в Букурещ ще се проведе между 21 и 27 април, а при добро представяне Гришо ще се завърне в топ 15 на ранглистата на АТР.

През новата седмица той ще се смъкне до 16-о място, тъй като не успя да защити 180-те си точки в Монте Карло от миналта година. Тогава той игра четвъртфинал срещу Рафаел Надал, но сега отпадна в третия кръг от Давид Ферер - номер 6 в света.