ВВС разкри: Шампион от US Open участвал в уредени мачове

снимка: www.skyhdwallpaper.com

ВВС заедно с BuzzFeed News направиха скандално разкритие, че един от шампионите от Откритото първенство на САЩ след 2008 година е участвал в уредени мачове, които са му помогнали да спечели титлата в Ню Йорк.

Двете медии твърдят, че неколкократно са изпращали сигнали до ръководителите на най-големите тенис турнири и към световната федерация, но никой не им обръща внимание и до днес.

"Дадохме им всичко, опаковано и завързано с розова панделка, а те не предприеха никакви действия по тези случаи", заяви Марк Филипс, който се занимава с разследването на съмнителни залози, пред ВВС.

Руски и италиански компании за залагания са направили обширен списък със съмнителни мачове и резултати, на които е било залагано в последните 8 години. Към момента има информация, че освен на US Open, уредени срещи е имало още на Уимбълдън и Ролан Гарос. 

От 2008 година, до 2015 шампиони на Откритото първенство на САЩ са ставали Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро, Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри и Марин Чилич.