Вуцов: Суперкупата не е по-важна от мача с Литекс

снимка: Булфото

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов коментира актуалните въпроси около клуба, както и очакванията си за сблъсъка с Литекс от четвъртия кръг в "А" група през уикенда.

"Самочувствието на момчетата след победата над Черно море е високо. Момчетата усетиха, че са играли по-добре в сравнение с предните мачове. Определено двубоят с Черно море ми допадна като качество.

Има много неща за промяна, но изобилието от хъс, енергия и желание ни дава основание да бъдем по-спокойни и уверени. Точките ни дават самочувствие и увереност. Трябва да търсим добри резултати и в бъдеще.

Постарахме се да работим на по-високи обороти, защото имахме проблеми с функционалната подготовка. Наблегнахме на някои физически неща и отборът изглеждаше по-добре от това, което очаквахме.

Другата седмица ще бъде далеч по-лека като тренировъчен цикъл, защото имаме мач за Суперкупата", заяви Вуцов. Пловдивчани привлякоха Лъчезар Балтанов и Александър Колев, като двамата ще бъдат в групата за двубоя срещу Литекс.

"Двамата са готови за игра. Ще решим дали да играят като титуляри или като резерви. Имаме две момчета от чужбина на проби, но за тях ще преценяваме след събота, когато свършват тренировките им.

Най-хубавото и радостното събитие през седмицата е декларацията на нашия собственик. Връзката собственик-клуб-привърженици е на повече от супер ниво. Обнадежден съм от това, което видях и чух през седмицата. Надявам се, че то вдъхва увереност на отбора", добави Вуцов, цитиран от БТА.