Втората ракета на България отвърна на хейтърите

Втората ракета на България Димитър Кузманов избухна във Фейсбук. Мико, който е върл фен на Локо Пд, изрази недоволство от непрестанните критики, които е принуден да търпи. 25-годишният пловдивчанин разпространи изявление, призовавайки да не се бърза с негативните реакции след лошите резултати. Наскоро Мико спечели титлата на турнир в Анталия, а псоле веднага отлетя за Израел.

Цялото изявление на Кузманов в социалната мрежа: 

"Искам да споделя някои неща с българското спортно общество. И го правя не, за да се заяждам по някакъв начин или да отговоря на някого, а просто защото много хора нямат идея какво се случва „зад кулисите“ и в живота на нас - спортистите!

Ще ви разкажа за поредната, хилядната ситуация в моя спорт тениса.

След като в неделя спечелих турнира в Анталия на клей, вечерта трябваше да пътувам до Йерусалим. След 4 часа сън пристигнах на тотално различни условия (настилката на турнира е твърда и има надморска височина, която оказва голямо влияние в тениса). Проведох ужасна тренировка следобед, в която не знаех какво се случва, а това не е най-доброто усещане, когато на следващия ден имаш мач!

И в крайна сметка трябва да успееш по всякакъв възможен начин да се събереш и да превъзмогнеш всичко това (умора, недоспиване, климатизация, атмосферни условия), защото на следващата сутрин имаш мач и никой няма да излезе да играе вместо теб! И въпреки това има огромна вероятност това да не се случи, защото все пак сме хора

При мен днес за пореден път се получи!

Но, когато следващия път започнете да коментирате, плюете и да се присмивате, на който и да е български спортист, се замислете, че има хиляди неща, за които си нямате и представа!

Уважавайте усилията и труда на всеки човек, независимо от неговата професия, и независимо от резултатите му в областта, в която се занимава! Нещо, което все още не е понятно на много хора в България!".