Войната Русия-Украйна се пренесе и на корта в Австралия! Павлюченкова я спечели

снимка: БТА/AP

Анастасия Павлюченкова триумфира в очаквания с голям интерес тенис сблъсък срещу Елина Свитолина в третия кръг на Аустрелиън оупън със 7:5, 4:6 и 6:3. Войната между Русия и Украйна бе пренесена на централния корт в Мелбърн.

Зарядът бе голям, а напрежението можеше да се реже с нож. Фаворитка бе украинката Свитолина, но радостта в крайна сметка след трисетова драма бе за рускинята Павлюченкова.

Двете демонстрираха мощен тенис и се хвърлиха в кратки разигравания, които бяха по вкуса на по-агресивно настроената рускиня. Павлюченкова изостана с пробив в средата на първия сет, но после се събуди и отнесе своята опонентка.

Във втория сет обаче Свитолина показа, че ще се бори със зъби и нокти. Този път тя бе в ролята на догонваща с 1:3 гейма. Това я мотивира да даде всичко и украинката изтръгна успеха във втората част.

В решителния сет отново имаше драматични обрати. Стигна се до 5:3 гейма за Павлюченкова и цели 4 мачбола в нейна полза. Рускинята се възползва чак от 5-ия такъв и постигна важна победа, както за нея, така и за цяла Русия.