Войната продължава - ЦСКА ще съди бос на "Титан"

снимка: Булфото

Ръководството на ЦСКА ще заведе дело за клевета срещу бившия собственик на клуба Иво Иванов, съобщиха днес "армейците" чрез официалната си уебстраница.

Причина за това са сензационните изявления, които босът на "Титан" направи по адрес на 31-кратните шампиони и настоящите му ръководители.

Решението на "армейците" е взето след днешното заседание на Управителния съвет на клуба, като тепърва ще бъде обсъден размерът на сумата, който шефовете на ЦСКА ще изискват като компенсация от бизнесмена.

Преди няколко дни Иво Иванов даде скандално интервю, в което отправи остри обвинения и направи шокиращи разкрития по адрес на настоящото ръководство на ЦСКА. Голяма част от тях и от финансов аспект, свързани с неизплащането на задължения към длъжници на клуба. Иванов дори прогнозира, че "армейците" няма да вземат лиценз за европейските клубни турнири в следващите три години.

Ето и пълното изявление на официалния уебсайт на ЦСКА, публикувано днес:

 "УС на ПФК ЦСКА АД на днешното си заседание обсъди поредицата от клеветнически твърдения на бившия собственик на ЦСКА Иво Иванов. Бяха разгледани също така и предложенията на група акционери, които смятат, че изявленията на лицето Иванов нарушават техните интереси.

Във връзка с това УС на ПФК ЦСК АД взе решение да заведе дело за клевета срещу Иво Иванов. Сумата, за която ще бъде съдено лицето, ще бъде определена в близките дни от адвокатите на футболния клуб.

УС на ПФК ЦСКА АД не смята за необходимо да излиза с други официални становища по повод твърдения на лице, пряко отговорно за многогодишното неплащане на задължения, които днес се изплащат от клуба.

Членовете на УС изразяват благодарност за десетките хиляди обаждания и мнения във форумите, които осъждат бившите управници и клеветническите твърдения на един от тях. Ние считаме, че подобни казуси трябва да се разглеждат от българския съд, поради което смятаме споровете да продължат там".