Войната Левски - БФС се разраства: Ники Илиев скочи на Лечков

снимка: bfunion.bg

 Студената война между Левски и БФС се разпали като буен пожар. Часове след като вицепрезидентът БФС Йордан Лечков атакува сините, председателят на Управителния съвет на Левски Николай Илиев отвърна на удара. Шефът на столичани публикува много остро изказване срещу Лечков.

В изявление до медиите, шефът на Левски разкритикува остро реакцията на Лечков по повод искането на сините за оставки на всички в Съдийската комисия, както и да няма повече клубни босове в Изпълкома.

Уважаеми господин президент на БФС, уважаеми членове на Изпълкома на централата, смятам, че с изказването си пред спортен ежедневник от днес, 11.08., първият вицепрезидент Йордан Лечков компрометира окончателно нормалния тон, духа на разбирателството и престижа на най-висшия орган в българския футбол.

Използването на обидни епитети, употребата на израза „стадо“ за привържениците на ПФК Левски, които съставляват най-голямата фенска маса в България, е меко казано недопустимо. Без да обръщам внимание на обръщението към мен, смятам за показателно отношението на вицепрезидента Йордан Лечков към хората по трибуните. Хората, заради които съществува тази игра. Хората, заради които трябва да работи БФС.

За нивото на управление на българския футбол и неговото състояние красноречиво говори искреното признание на господин Лечков, че „все по-малко гледа български мачове, защото няма какво да предложат като качество отборите ни“.

Относно призивите за мое наказание, аз съм човек, който отговаря за действията си и ще приема с достойнство всяко решение, взето от комисиите на БФС.

С уважение,

Николай Илиев – председател на Управителния съвет на ПФК Левски

Преди няколко дни, след мача на Левски с Локомотив Пд (2:2), Николай Илиев сподели мнението си относно съдийството. По думите му реферите за срещата са били „изпратени да да направят това, което са направили и да попречат на Левски“. Николай Илиев визира членове на Изпълкома на БФС.