Волфсбург привлече Аарън Хънт

снимка: vfl-wolfsburg.de

Волфсбург официализира трансфера на Аарън Хънт. Полузащитникът пристига на "Фолксваген Арена" без пари от Вердер (Бремен), тъй като контрактът му с "бременските музиканти" изтече.

"Щастливи сме, че Аарън Хънт избра Волфсбург. Той също е впечатлен от нашите идеи за развитие и иска да направи следващата стъпка в кариерата си именно при нас", коментира спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс, който преди това работеше именно в Бремен.

27-годишният Хънт има повече от 200 мача и 46 гола в Бундеслигата за отбора на Вердер, откъдето тръгна към големия футбол. Той преминава във Волфсбург с договор за три години - до лятото на 2017 година.

В последните две години Вердер има проблеми с участията си в Европа и дори е замесен в борбата за оцеляване, то Волфсбург завърши на 5-о място последната година и ще в Лига Европа през есента.

"Волфсбург ми предложи страхотна възможност да продължа изявите си на високо ниво. Изкарах много време в Бремен, научих много неща и имах страхотни емоции", коментира Хънт пред официалната страница на новия си отбор.