Волейнационалите грабнаха големия "Спортен Икар"

снимка: cev.lu

Националният волейболен отбор на България спечели големия "Спортен Икар" за 2015 година. Лъвовете на Пламен Константинов получиха приза главно заради впечатляващото си представяне на Европейското първенство в България и Италия, на което завоюваха 4-то място.

Още една награда бе спечелена от волейболистите и по-точно от Владимир Николов. Капитанът на "трикольорите" взе приза за Шампионско дълголетие. Диагоналът се състезава вече дълги години в света на волейбола, а също се представи отлично и на финалите на Евро 2015.

Останалите победители в различните "дисциплини":

За Най-проспериращ млад спортист 
Денислав Иванов (джудо) – световен и европейски шампион за кадети.
 
За Пробив в елитния спорт
Даниел Асенов (бокс) – европейски шампион за мъже в категодия 52 кг.
 
За Впечаляващо представяне
Габриела Петрова (лека атлетика) – европейска вицешампионка на троен скок, ІV място на троен скок на Световното първенство в Пекин.
 
Антоанета Бонева (спортна стрелба) – златен и сребърен медал на Световната купа в САЩ и спечелена квота за Олимпийските игри в Рио 2016. Европейска вицешампионка на 10 м пистолет, златен медал на пистолет на Световната купа във Форт Бенинг, САЩ, златен медал на Световната купа в Мюнхен.
 
За Достойно представяне
Станилия Стаменова (кану) - световна шампионка на 200 м едноместно кану в Милано, европейска титла на кану 200 м от Рачице, Чехия
 
Денислав Коджабашев (тенис на маса) -  първо място на Световни игри за хора с увреждания в Сочи, второ място на Европейско първенство в Дания.
 
За Отбор на годината
Национален ансамбъл по художествена гимнастика (жени) - сребърен медал на финала на два обръча и три чифта бухалки на турнира от Световната купа в Лисабон, сребърен медал в многобоя и бронзов на два обръча и три бухалки на световното първенство.