Волейболният ЦСКА „ще се бори и за невъзможното“

снимка: cskavolley.org

За 18-та поредна година Александър Попов ще предвожда волейболния ЦСКА в българската Суперлига. Днес шампионатът при мъжете у нас започва кампанията си с домакинство на Добруджа от 18 часа в зала „Васил Симов“.

Преди старта на първенството Попов увери, че ЦСКА ще преследва обичайните си цели, като продължава борбата за „физическо оцеляване“ и ще опита да се финансира самостоятелно чрез нов проект, който предстои да бъде представен пред общността.

"Предстои ни интересен и отговорен шампионат. Този сезон ще имаме само една промяна в състава - Бранимир Грозданов замина за Нолико (Белгия), а Христо Цветанов се съгласи да сподели отговорността и да играе в ЦСКА в това тежко за българския спорт време.

По мое мнение 5-6 отбора от провинцията направиха интересни селекции, което ще допринесе за непредсказуемостта на повечето мачове", заяви Попов преди старта на първенството, цитиран от официалния сайт на клуба.

Целта на нашия отбор е същата, каквато беше и в последните години:

  • Физическото оцеляване на клуба
  • Налагането на млади играчи в състава
  • Гоненето на максимума във всеки един мач, защото за ЦСКА е важно само първото място

Тази година ще играем в Европейските клубни турнири, с което искаме да покажем на всички в България, че няма невъзможни неща за Армейската общност, към която се причисляваме и ние.

Скоро ще обявим и нашия нов проект, чрез който ще се опитаме да се финансираме.

Само ЦСКА"

Мъжкият отбор на ВК ЦСКА ще бъде в състав:

Андрей Николов, Антон Василиев, Бойко Бонев, Велизар Кьосев, Веселин Илиев, Владимир Станков, Георги Сеганов, Живко Иванов, Ивайло Стефанов, Илия Николов, Красимир Георгиев, Мартин Иванов, Милен Илиев, Михаил Вълчковски, Пламен Шекерджиев, Радослав Парапунов, Тодор Костов, Христо Цветанов, Яни Георгиев