Волейболният ЦСКА подема поредна благотворителна инициатива

снимка: cskavolley.org

Kампания Великден 2014 е четвъртата акция на Holiday Heroes - благотворителна инициатива, която има за цел да помогне на българските семейства, които ежедневно се борят с бедността.

До края на сезона волейболистите от клуб ЦСКА ще излизат преди мачовете си с тениски на празничните герои в знак на съпричастност с каузата, съобщиха от клуба.

В събота преди мача си с Ботев (Луковит), момчетата на Сашо Попов за пръв път облякоха фланелките, израз на подкрепата им към каузата, която този Великден ще подари на 5 000 български семейства един истински и достоен празник.

Волейболистите са част от празничните герои за втори пореден път. Преди две години Holiday Heroes поставя началото на съюза между бизнеса и хората в нужда.

През предишните три кампании каузата достигa до 8000 бедстващи семейства, които получиха празнични пакети - отличителния белег на акцията. Те съдържат всички хранителни продукти, необходими за един истински празник и се доставят до домовете на нуждаещите се от десетките доброволци и посланици, които всеки път са част от идеята Holiday Heroes.

Средствата се събират с дарения от производители или търговци, както и от всеки, който е избрал да подкрепи каузата със SMS с текст GEROI на 17 777 или пък с банков превод.

Каузата на Holiday Heroes е традиционно подкрепяна от най-обичаните български спортисти, артисти и музиканти.