Волейболният ЦСКА изчисти дълговете си към НАП

снимка: cskavolley.org

Волейболен клуб ЦСКА е изчистил задълженията си към Националната агенция по приходите (НАП). Това обяви старши-треньорът и главен мениджър на "червените" Александър Попов, като отказа да назове точната сума. По неговите думи тя се равнява на издръжката на два шампионски отбора в България или на ремонт на зала „Васил Симов“.

Задълженията на ЦСКА датират от 2011 г., когато клубът направи фурор в Европа. „Тогава обаче финансовият риск не се оправда“, призна Попов. Както е ясно, след въпросния пробив клубът бе напуснат от спонсора си Георги Георгиев (брат на Теодор Салпаров), който бе вложил близо 6 млн. лв. за 5-те години начело на „червените“.

„След това бяхме принудени да разпродадем капитала си – нашите състезатели. Личната ми вина беше, че не успях да спра тренировъчния процес. Сега обаче съм щастлив, че сами се издължихме на държавата. Спестявахме от всичко, направихме много инициативи с феновете и успяхме“, допълни Попов.

Ръководството на ЦСКА е категорично, че столична община трябва да съдейства за уреждане на проблема с базите на клубовете в София. „Не може навсякъде в провинцията общините да помагат, а в столицата нищо да не се прави“, каза и Верка Николова, шеф на ДЮШ на „червените“.