Владо Стоянов напуска Разград при провал в Европа

снимка: БГНЕС/EPA

Лудогорец няма никакви планове да продава това лято, но намеренията на шампионите може и да се променят. Цел №1 на разградчани е влизане в групите на Шампионската лига, но ако това не стане, може и да преосмислят стратегията си.

В случай, че "орлите" не успеят да се класират за груповата фаза на единия от двата турнира на УЕФА, някои от звездите ще бъдат извадени на сергията. Това в най-голяма степен се отнася за вратаря Владислав Стоянов, който играе за Лудогорец вече три години.

Той пристигна в началото на 2013 година и оттогава демонстрира високо ниво и дори стана футболист №1 у нас и най-добър вратар на Лига Европа. Интерес към Стоянов не липсва, като в последните месеци името му бе свързвано с различни отбори от Западна Европа. Освен това той направи и много силни мачове с националния отбор, особено срещу Португалия през месец март. В Разград обаче за момента не мислят за разпродажба, а за това как да стигнат максимално напред в Шампионската лига. Вчерашната последна тренировка на българска земя завърши с дълъг монолог на треньора Георги Дерменджиев.

Той призова за сериозно отношение от футболистите и никакво отпускане в реванша с Младост в Подгорица. Дермеджиев не е доволен, че в последните дни се говори основно за Цървена звезда, а мачът с черногорците се подценява.

"7 дни спорт"