Владо Стоянов: Летяхме в облаците преди мача

снимка: БТА/AP

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов призна, че преди мача играчите на „орлите“ са „летели в облаците“ и се е създало впечатление, че Базел е слаб отбор, който задължително трябва да бъде победен.

Поражението с 0:4 остави Лудогорец на дъното в класирането на Група В в Шампионска лига, но Ливърпул е на трета позиция със същия актив от 3 точки. 6 пункта пък вече има вторият Базел, докато лидерът Реал Мадрид е с 12.

"Бяхме твърде сковани. Започнахме мача много напрегнато, което не се наблюдаваше в предишните мачове. Преди мача се създаде илюзия, че Базел е слаб отбор и трябва да победим на всяка цена, което ни изигра лоша шега. Това напрежение ни дойде в повече. Базел бяха пределно мотивирани пред тяхна публика и общо взето си правеха каквото си искат.

След излизането на Моци се поразклатихме в защита, но това не беше основна причина за загубата. Летяхме още в облаците в мачовете с Реал и Ливърпул, там знаехме, че няма какво да губим. Всеки беше разкрепостен, главата му беше чиста, нямаше и грам напрежение и се забавлявахме, давайки всичко от себе си. Напрежението днес бе далеч по-голямо и ни попречи да покажем най-доброто.

Имаме доста шансове, все пак, но просто трябва да оставим зад гърба си този мач и да не излизаме срещу Ливърпул за победа на всяка цена. Трябва да сме добър колектив и да покажем какво можем, във футбола всичко е възможно, нормално е още да имаме надежда за класиране на второ място. Разликата между Шампионска лига и Лига Европа е много голяма.

Искам да се извиня на хората, които ни подкрепяха на стадиона днес и пред телевизорите. Беше време и ние да изиграем един слаб мач“, каза Стоянов пред bTV Action.