Владо Николов за наградата "Отбор на годината", живота след волейбола и шансовете за Рио

снимка: БГНЕС

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов бе на гости в предаването "Преди обед" по bTV, където коментира постъпката си от снощи, когато отстъпи наградата за "Отбор на годината". Волейболистите на България спечелиха тази класация, но Николов се появи на сцената и обяви, че ансамбълът ни по художествена гимнастика се е справил далеч по-добре и заслужава наградата повече.

Юношата на Левски разказа още за децата си и това как навлизат във волейбола и разбира се не подмина въпроса за любовта си към компютърните игри.

В края на интервюто той сподели и мнението си за предстоящата европейска олимпийска квалификация, като определи шансовете ни за малки. Въпреки това се надява да се класираме сред първите три отбора, за да можем да участваме и в последната квалификация преди Олимпийските игри в Рио де Жанейро следващото лято.

За наградата "Отбор на годината":

"Момичетата от ансамбъла се представиха по-добре от нас през годината, спечелиха много отличия и заслужаваха да спечелят. И двата отбора заслужаваха, но те са по-красиви", заяви капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов с усмивка на уста.

"Номиниран съм за "Мъж на годината", но не знам защо. При номинацията за "Спортист на годината" не бях изненадан, защото се представихме добре на Европейското. И други се представиха добре от отбора, но журналистите са решили, че аз заслужавам най-много тази награда."

За децата и предстоящите празници:

"Прибрахме се в България със семейството за Коледа и Нова Година. Това е нещо, което не сме правили от много години."

"Участвам със синовете си в един турнир, който включва над 100 отбора във Франция. Съпругата ми ги тренира, аз ѝ помагам. За сега минахме три кръга без да загубим гейм и се надявам да стигнем финалите."

За началото на спортната кариера:

"Когато за първи път бях повикан на официален волейболен мач, бях разпределител и то доста посредствен. В младша възраст не попадах дори в групата, но следващото лято порастнах и започнаха да ме взимат за мачовете."

За живота след волейбола:

"Постоянно, всеки ден по няколко пъти си задавам въпроса какво ще правя като спра с волейбола. Имам идеи, но нищо конкретно. Във волейбола съм силен, знам какво правя и мога да работя всичко свързано със спорта. Ако реша да започна нещо ново, то ще трябва да е от 0-та."

За манията по компютърните игри:

"Напоследък нямам време за компютърни игри, обожавам World of Warcraft", но не ми остава време. В момента играя една игра на телефона - "Clash of Clans", но не е същото."

За европейската олимпийска квалификация:

"Има по-добри от нас в Европа - Франция, Русия и Полша са по-добри от нас. Германия и Сърбия са на нашето ниво - както ние можем да ги победим, така и те могат да ни победят. Малки са шансовете ни за класиране директно на Олимпиадата, но целта ни е поне да сме сред първите три отбора, за да отидем на втората квалификация, която ще е в Япония, а там ще сме фаворити", завърши Владимир Николов.