Владо Николов спази обещанието си и покани реализатор №1 на Суперлигата Сами - М за бенефиса си

снимка: БГНЕС

Най-резултатният състезател в Суперлигата Спас Байрев ще има уникалната възможност да се присъедини към звездния отбор на Владимир Николов в бенефисния мач „Моята игра“. Супершоуто, което се очертава като най-голямото волейболно събитие у нас за тази година, е на 8-и май от 18:00 часа в "Арена Армеeц".

Още преди месец Владимир Николов обяви, че най-проспериралият състезател, който играе на неговия пост в Суперлигата, ще получи покана да се присъедини към звездния отбор, воден от знаменития селекционер на „Сборная“ Владимир Алекно. Интересното е, че заради блестящите си изяви тази година, Спас Байрев все по-често е определян в медиите като „Новия Владо Николов“.

"Чух само суперлативи за Спас Байрев, успях да видя на запис и два-три негови мача за Арда (Кърджали). Самият факт, че е най-резултатният състезател в Суперлигата за отминалия сезон, говори много за него“, заяви Владимир Николов. „Радвам се, че ще дадем възможност на едно талантливо българско момче да играе с част от най-големите волейболни знаменитости. Дано това го мотивира за сериозно присъствие и в националните ни отбори", допълни той.

От своя страна диагонал №1 в Суперлигата сподели: "Когато Владимир Николов се обади да ме покани, направо онемях. Наистина е респектиращо да излезеш в "Арена Армеец", и то до звезди като Владо, Христо Златанов, Гърбич, Леон и Волков.“ Младата надежда в българския волейбол допълни: „Отсега ме побиват тръпки, защото не съм си и помислял, че един ден ще се озова рамо до рамо с идолите си. Естествено, че всеки състезател на моя пост иска да е като Владимир Николов. Ще съм щастлив, ако един ден стигна нивото му. Може пък този бенефис да е първата крачка към това".

Спас Байрев е роден на 28-и май 1993 г. в Пловдив. Диагоналът е юноша на „Виктория Волей“, а преди бенефиса на Владимир Николов му предстоят битките от турнира за купата на България.

Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 18:00 часа. Билети за звездното събитие търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 20 до 60 лв.