Владо Николов обяви сериозните цели, които Левски ще гони през новия сезон

снимка: БГНЕС/EPA

Златен дубъл от титла и Купа на България. Такава цел постави шефът на Левски Владимир Николов пред Петър Шопов при представянето на "сините". Тимът направи вчера първата си тренировка за новия сезон, а според генералния секретар на федерацията, който е и треньор на младежкия ни национален отбор, клубът има сили да се пребори с Добруджа, Монтана, Нефтохимик и ЦСКА.

"Какви могат да бъдат целите пред Левски - шампионска титла, Купа на България и достойно представяне в европейските турнири. Към тези момчета, които са тук, ще присъединим няколко младежи, за да се оформи основното ядро на отбора. Ако имаме нужда, около Нова година може да вземем още някой играч - ако някой от националите остане без отбор или си прекрати договора. Спас Байрев е при нас. Освен него тук са още Георги Манчев, Симеон Александров, Теодор Богданов - това са опитните състезатели.

Те ще бъдат гръбнака на отбора. Към тях ще добавим младите Кордев и Иво Лалов, които вече трябва да играят и да се показват. Когато ние бяхме млади, Европа беше една от основните причини да израснем. След мачове в Шампионската лига нещата в българското първенство се получаваха много лесно. С визията да развиваме състезатели участието в евротурнирите е задължително", заяви бившият национал.

"Тема Спорт"