Владо Николов хвали "армейската" агитка във Фейсбук, после мачка във Франция

снимка: Булфото

Владо Николов изигра поредния си силен мач за АСЮЛ Волей (Лион) във френското волейболно първенство.

Българинът и тимът му победиха с категоричното 3:0 (25:15, 25:19, 25:22)  Нанси в среща от шестия кръг.

Николов записа 22 точки (3 ас, 3 блока, 59% ефективност в атака), което е негов рекорд за сезона, и стана MVP на двубоя.  Много силни изяви в мача имаше и другият българин в състава на Лион – либерото Владислав Иванов.
 
Явно на Владо му остава свободно време и след мача във Франция написа дълъг пост във Фейсбук. Както е известно Николов е президент на волейболния Левски. Ето защо е доста изненадващо, че той постна топли думи по адрес на агитката на ЦСКА след победата на "червените" с 3:0.
 
Ето каква написа ветеранът на своята страница в социалната мрежа: 
 
Искам от името на волейболен клуб Левски София да благодаря на гостуващата агитка на ЦСКА за европейското и поведение снощи по време на мача в зала “Христо Ботев”! Това е най-волейболната публика на клубен отбор, която съм виждал у нас от години и поздравявам ЦСКА, че си я е отгледал! Надявам се един ден привържениците на Левски да застанат зад нас в труден момент, както тези на ЦСКА зад своя си отбор. Защото всичко, което правим в Левски е заради тях – в крайна сметка волейболът е за зрителите.

Разбрах за опасенията преди мача, говореше се за ексцесии, за провокации. Видя се обаче, че срещата премина в наистина европейска волейболна атмосфера. Всеки подкрепяше отбора си доколкото може и колкото е позволено. Беше прекрасна атмосфера, поне това усетих по телевизора далеч във Франция.

Благодаря и на полицията за перфектно свършената работа по охраната на дербито. Така се прави – присъстваш, но не се натрапваш. Респектираш, но не плашиш. И резултатът е налице – Левски и ЦСКА изиграха мач, който показа, че те може да са лицата на нормалността. И на терена, и на трибуните.

ВЛАДИМИР НИКОЛОВ

(Президент на волейболен клуб Левски София)