Владо Николов: Губя надежда за Левски Бол

снимка: Булфото

Бившият капитан на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов заяви в интервю за „Нова телевизия“, че губи надежда за участието на Левски Бол в шампионата.

По думите на Николов, тимът, който се намира в ужасяваща финансова криза, няма да се яви за първия кръг от Суперлигата. Владо е инициирал записването на тима в първенството само на базата на обещания, които не са изпълнени и той „губи търпение“ в чакането си.

100 хиляди лева са необходими на Левски Бол, за да участва в Суперлигата, а през юли тази година Николов коментира, че през миналия сезон отборът е разполагал с бюджет от 350 000.

„Няма краен срок за изпълнението на обещаните ангажименти или пък за намирането на средства, но вече със сигурност загубих търпение, а и съм на път да изгубя надежда. Ако нищо не се промени, няма да се явим за първия кръг в първенството“, каза Николов.

„Няма пари – това е реалността. При записването за шампионата разполагахме само с обещания, а когато дойде време за изпълнението им, се оказа, че обещанията и реалността се разминават.

Подведоха ме, но аз след това подведох други хора на базата на обещанията и сега излезе, че аз също съм излъгал, което не ми е присъщо. Така стоят нещата във волейбола, за жалост – няма рекламодатели и интерес, това е реалността“, каза още Николов.