Владимир Николов се завръща в националния отбор

снимка: Булфото

Владимир Николов отново ще играе за националния отбор на България по волейбол, след като Пламен Константинов се е консултирал с менидждъра на тима и ще го включи в разширения състав за Световното първенство в Полша, информира NEWS7.

Диагоналът прекрати кариерата си в представителния ни тим след 4-ото място на Олимпийските игри в Лондон, но след контузията на Боян Йорданов Константинов остана без 4-и диагонал в състава си.

Новият селекционер не харесва факта, че Цветан Соколов е без конкуренция на този пост и това е в основата на завръщането на Николов, който играеше във Франция последния сезон и продължи да показва убийствена атака.

Засега бившият ас на Тренто, Кунео и Левски Сиконко няма да изпълнява функциите си за мениджър на тима, като диагоналът ще спори за място в окончателния състав от 12 човека със Соколов, Милушев и Венелин Кадънков.

Така двама от най-добрите ни играчи в последните 10 години - Жеков и Николов, могат да помогнат на тима на Световното в Полша. В следващите дни групата от 18 играчи на България ще бъде заявена пред Международната федерация.

Днес пък "лъвовете" се преместиха в "Арена Ботевград", където ще се готвят през август. Там България ще изиграе три контроли - срещу Белгия, Бразилия и Франция.