Владимир Кличко показал ново лице срещу Кобрата

снимка: boxingscene.com

Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко призна след двубоя си с Кубрат Пулев в събота, че действително е търсел нокаут срещу българския претендент, с който да отговори на многото лични нападки по негов адрес преди сблъсъка.

Стоманения чук нокаутира Кобрата със зловещо ляво кроше в петия рунд на двубоя, след като преди това го бе запратил на пода в три предишни случая.

След мача Кличко сподели, че е бил "изваден от равновесие" преди сблъсъка, като е търсил начин да нарани българския си опонент колкото е възможно по-сериозно.

Междувременно обаче стана ясно, че преследването на ранен нокаут не е било продиктувано единствено от напрежението между двамата боксьори преди двубоя.

Това става ясно от изявление на личния треньор на украинеца Джонатан Бенкс, който преди сблъсъка сподели, че оттук-нататък Владимир Кличко ще търси различен подход в своите мачове, а именно - търсенето на бързи и атрактивни нокаути, които да бъдат по вкуса на повечето фенове на бокса.

Преди двубоя с Кубрат Пулев Владимир Кличко подписа договор за три мача с американския гигант HBO, като не е изненадващо, че украинецът залага на подобна стратегия в търсене на по-голям пробив отвъд Океана.

"Вярвам, че Владимир най-сетне разбра какво искат феновете от него. И какво всъщност се очаква от световния шампион в тежка категория", цитиран бе Джонатан Бенкс преди двубоя с Кубрат Пулев в събота.

"Това е бокс. Феновете искат да видят експлозивни нокаути. А ако не можеш да стигнеш до нокаут, то поне покажи на хората, че го търсиш. Това се очаква от теб. Хората искат да видят зрелищен бой", добавя Бенкс, чийто заръки бяха изпълнени категорично от украинския шампион по време на сблъсъка му с Кубрат Пулев в Хамбург.