Влади Стоянов: Признавам, че сгреших

снимка: БТА

Вратарят на националния отбор и капитан на Лудогорец Владислав Стоянов призна, че е направил грешка при първия гол на Лацио още в 33-ата секунда, но изрази благодарност към съотборниците си, които са „го покрили“.

Стоянов бе герой с множеството си спасявания при успеха с 1:0 на „Олимпико“, но днес на „Васил Левски“ направи няколко неточни отигравания. Той демонстрира мъжество, признавайки грешката си, но даде пример и с глупостите на Федерико Маркети – вратарят на Лацио – при инфарктното равенство 3:3 в реванша.

„Имахме доста мотивация да продължим добрата серия в Европа и да отстраним Лацио, особено след позитивния резултат в първата среща. Лошото е, че започнахме ужасяващо с този ранен гол, което доведе до стъписване в играта, като не можехме да покажем обичайния си футбол.

Нямах ден като цяло, изключвам дори грешката при първия гол. Може би напрежението и сковаността дойдоха заради ранния гол.

При първия гол не можах да избия и сгреших, нормално, на всеки се случва. При втория гол имаше само едно място, където можеше да мине топката – под краката ми – но така се случва. Хубавото е, че моите съотборници ме покриха.

Виждате, че и вратар от националния отбор на Италия като Маркети може да сбърка, както се случи при гола на Златински.

Още не се наемам да коментирам докъде можем да стигнем, ще мислим за слевдащия мач по-нататък“, заяви Стоянов пред БНТ.