Вижте само в Sporta.bg - уникалния поглед към финала на Евро 2016 на Влади Въргала, Цонко Цонев и Чико

Евро 2016 стигна до кулминационната си точка. Финалът в Сен Дени довечера противопоставя отборите на Португалия и домакина Франция от 22.00 часа. Куп специалисти се изредиха да дават своите прогнози за мача. Сякаш обаче всички забравиха, че футболът отдавна не е просто една игра и в него са вплетени и доста други фактори, влияещи на крайния изход. Старият континент е притихнал в очакване на големия двубой - българските фенове също. Sporta.bg предостави на своите читатели в продължение на точно 1 месец прелюбопитните мнения на своите четирима звездни анализатори. Кирил Ефремов, Влади Въргала, Цонко Цонев-Кметъла и Динко Дерменджиев-Чико отделяха ежедневно от времето си, за да са в помощ на Sporta.bg. Всеки ден избирахме някой от тях, който се отзоваваше и даваше прогнози - колкото от спортно-технически характер, толкова и под един по-различен ъгъл, който в другите медии нямаше как да намерите. Сега, за финалната битка, трима от звездните ни анализатори отново разкриха какво очакват да се случи на Португалия-Франция.

Вижте само в Sporta.bg мнението на Влади Въргала, Цонко Цонев и Динко Дерменджиев:

ПОРТУГАЛИЯ - ФРАНЦИЯ

ВЛАДИ ВЪРГАЛА

Колкото и да не ми се иска - тотото е водещата сила във футбола от доста години насам. Почвам с това, защото мисля, че и този финал на голям форум няма да се размине без натиска на залаганията и букмейкърите. Според мен ще приберат парите на хората, които залагат за победа на Франция и титлата ще иде при Португалия. Чисто и просто бизнес за стотици милиарди. 

И по рано през турнира казах, че Кристиано Роналдо не ми е любимият играч, даже напротив. Но истината е, че големият си е голям. Този човек е специален и това няма как да се отрече. Роден е под щастлива звезда, макар че е страшна пудра.

Кристиано Роналдо ми прилича на гей, който влиза в бар и пребива накуп 30 мъжаги. Преди мач той изглежда зализан, миловиден и раним, но ппосле изведнъж изригва и помита всичко, взимайки победата. Така ще стане и довечера. 

Няма грам съмнение, че Франция притежава играчи с повече класа и изобретателност, но не винаги във футбола това е основното. Португалия разчита на страхотна защита. По мое мнение тя е най-добрата на Евро 2016. Жозе Фонте и Пепе са непреодолими. И въпреки това смятам, че "мореплавателите" не заслужаваха да са на финала. Но са тук и очаквам да спечелят.

Това, което може да помогне на "петлите" е публиката, която със сигурност ще е 12 играч. Да не забравяме обаче, че точно Париж е столицата на корупцията във футболна Европа чрез Мишел Платини...

Убеден съм, че няма да видим много голове. Няма да се изненадам дори на 0:0 и дузпи. По-вероятно е обаче някой измежду двата тима да бие с минималното 1:0.  Мисля, че Португалия ще стартира срещата с идея да убие домакинският натиска в първите 30 минути, а после ще погледне и към атаката.

Ще гледам Португалия - Франция на сватба, на която отивам и за която сега се подготвям. По традиция на сватбите има бой и може да изпусна някои интересни моменти от мача в Париж.

ЦОНКО ЦОНЕВ-КМЕТЪЛА

Интересен финал, в който лично аз не съм за никого. В полуфинала съдията Рицоли удари яко рамо на Франция, а Португалия и аз не знам как се добра до последния мач. 

Очакванията ми са иберийците да се радват след края на срещата. Четох статистика, според която в последните 10 мача Франция побеждава Португалия. Е, не може това нещо да продължава вечно и довечера ще се сложи точка.

Да не забравяме, че Франция разчита на най-ключовите позиции на млади играчи като Погба и Гризман. От другата страна има доста повече опитни играчи, което в двубой на максимално напрежение ще окаже своето влияние.

Ясно е, че Кристиано Роналдо е постоянна заплаха за Франция, но според мен проблемите на "петлите" ще дойдат от Ренато Санчес. Той е откритието на Евро 2016 и аз се кефя на играта му. 

Сигурен съм, че ще се получи мач на кръв и ще видим доста грубости и картони. 

В настаналите жеги е добре, ако имате възможност, да гледате финала с миди и жива бира на трапезата. 

ДИНКО ДЕРМЕНДЖИЕВ-ЧИКО

Очаквам Франция да наложи своята воля и в крайна сметка да бие. Гризман и Пайе са в чудесна форма и не виждам как ще бъдат спрени. Бих заложил на победа за Франция с повече от 1 гол разлика. 

Португалия стори чудо с достигането до финала, но не мисля, че има сили за последната крачка. Дидие Дешан е добър треньор и съм убеден, че ще измисли адекватен начин да спре Роналдо. 

Голямата грешка на треньора на Португалия е, че не пуска като титуляр Рикардо Куарешма. Той е супер нестандартен играч и може да реши всеки мач с моментно избухване. Ако Фернандо Сантош го пусне от началото в игра шансовете на Португалия се увеличават драстично.

Прогнозирам 3:1 или 3:0 за Франция.