Вили Вуцов: Само малоумник ще каже, че мачът с Левски е уговорен

снимка: Булфото

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов отхвърли спекулациите, че срещата между неговия тим и Левски е била уредена.

Sporta.bg припомня, че в неделя вечер "сините" се наложиха с 2:1 с победен гол на Луис Педро в последните секунди.

Според специалистът такъв сценарии може да хрумне само на "малоумници" и няма логика да бъде уговорен мач, който се решава в последните секунди.

Освен това "канарчетата" обмислят да съдят авторите на твърденията, като това ще се решу на борда на директорите днес.

"Само малоумници, които не са играли физическо, могат да измислят такова нещо. От 20 пъти Прохазка да центрира на тренировка, няма да уцели главата на Педро повече от веднъж. Отделно Педро от 20 пъти ще вкара не повече от 2. Все пак оставаха 10 секунди до края на мача. Кой урежда двубой в последните секунди", контрира Вуцов в предаването "Спорт 7" по TV 7.

"Да попитам смешковците - ако статуквото в държавата беше такова като преди 3 месеца, дали щяха да говорят пак такива неща? Хора лакеи ги пускат тези глупости за черно тото. Искат да се появят на бял кон на колене пред собствениците на Лудогорец и да кажат: Вижте как ви пазим. В Лудогорец обаче нямат нужда от такава помощ. Нищо страшно не се е случило, когато губиш. Всички грандове също губят."

"Явно аз засегнах някои хора. И сега - империята отвръща на удара. То даже не е империя, а една гилдия. Аз пак ви питам - ако Педро изпусне, какво става? Свършва мачът 1:1. Е, как тогава да се уреди мачът", категоричен бе Вуцов и припомни, че съмненя имаше и около мачът между Левски и Славия миналата година, когато равенството лиши "сините" от титлата.

Утре има борд на директорите в Ботев. Аз също ще присъствам и ще си кажа мнението. При всички случаи ще посъветвам ръководството да си потърси правата. Преди началото на сезона всички ни брояха за борещи се да не изпаднем. Ако някой от УЕФА гледа мача и каже, че в него има дори един съмнителен момент, аз веднага ще си скъсам треньорската диплома", добави Вуцов.