Вили Вуцов пое Ботев и разкри целите на отбора

галерия:

снимка: Булфото

Ботев Пловдив представи официално новия старши-треньор на тима Велислав Вуцов, който посочи и целите пред "канарите" за предстоящия сезон, а именно - попадане в първата осмица на шампионата.

Доскоро амбициите на Ботев стигаха дори до шампионската титла на България, което доведе и до звучното назначение на националния селекционер Любослав Пенев начело на тима.

Ситуацията около Корпоративна търговска банка и собственика Цветан Василев обаче преобърнаха изцяло ситуацията на "Колежа", а рязко понижените цели и възможности доведоха и до оставката на Любо Пенев.

Днес Велислав Вуцов бе официално представен в Пловдив, като бившият треньор на Черно море, Левски и Славия се закани, че "всеки, който подцени Ботев, ще бере ядове".

"Благодаря на Ботев за доверието. Клубът имаше уникално замислен проект, който обаче трябваше да претърпи промяна. Стискам палци на Цветан Василев да се върне и да завърши проекта си", заяви Вуцов при представянето си.

"На всички е ясно, че Ботев трудно ще се бори за титлата. Но трябва да знаете, че няма и да сме сред тези, които ще се борят за оцеляване. Целта ни е място в Топ 8. Искаме да дадем шанс на тези млади играчи, които са в отбора. Надявам се обаче и опитните да останат. Не съм спасител, защото Ботев не е удавник, че да го спасяваме. Сега трябва да се обединим и да работим спокойно", заяви още специалистът.

Велислав Вуцов ще дебютира начело на Ботев след само три дни, когато "жълто-черните" посрещат австрийския Санкт Пьолтен в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.