Вили Вуцов: Какво става, ако Левски не вземе Купата?

Новият треньор на Царско село Велислав Вуцов коментира пред "Меридиан мач" предстоящия финал за Купата на България между Левски и Славия. Наставникът е бил начело и на двата отбора. Той води "белите", когато тимът от Овча купел спря "сините" за шампионската титла преди 5 години.

"Уважавам Славия, но моята душа винаги е била синя и ще остане синя. Няма да почервенее, побелее, пожълтее, порозовее или каквото и да е.

Когато има перспектива за един финал и за спечелване на една купа след деветгодишен период без трофеи, е нормално да има някакво въодушевление. Само че, веднага ти казвам, дори с риск всичките да ме обвинят пак, че съм негативен и черноглед... Когато си на 30 точки оттам, където си тръгнал да се бориш за титлата, не може да кажеш, че нещо много голямо се е случило.  Преди 20 години или даже преди 15, ако Левски вземеше Купата, а не станеше шампион, на другия ден уволняваха треньора.

Мисля, че тука всичко е изкривено. В нашето общество, в медиите, при феновете - всичко е изкривено. Не мога да си го обясня. Да се говорят сега такива кой знае какви неща. Не мога да си го обясня. Дай Боже да празнуваме купата, но аз ще задам следващия въпрос. Ако не празнуваме Купата, какво правим? Не само треньора... Какво правим с цялата стратегия на Левски? С тия розови сънища, които сега сънуваме. Не мисля някога да сме били по-далеч от титлата, а бюджетът се увеличи почти двойно в сравнение с миналата година и се харчеха не малко пари.

Сигурно много неща, които са в кухнята и на единия, и на другия клуб, и не са казани за онзи мач преди 5 години, в който Левски загуби титлата.. Но всичко, което имаше да се случи, се случи на терена. Какво повече да кажем? Мачът се игра, Левски загуби титлата, Славия спечели реноме. Тогава му казах на Венци Стефанов, че сигурно още 200 години в България няма да се случи два отбора да играят и трети да спечели.