Вили Вуцов: Искам Тодор Неделев

снимка: Булфото

Наставникът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов призна, че "канарчетата" се опитват да си върнат Тодор Неделев.

Както е известно талантът премина през зимата в Майнц 05, където обаче така и не успява да се наложи в титулярния състав. Шансовете обаче Неделев отново да заиграе под тепетата на този етап са минимални.

Вуцов говори за моментната ситуация в клуба и открито заяви, че у нас има треньори, които винаги са първи на опашката, когато става въпрос за пари. В тежките моменти обаче на преден план излизат специалистите като него.

"В България, когато нещата са подредени добре, когато има стабилно финансиране и организация, са трима-четирима треньори, които са винаги на клона. Такива като мен чакат и се сещат за тях в тежките моменти. Но аз не се страхувам да се върна в дълбоките води и да се преборя. Не се съмнявам в това, че Ботев ще бъде фактор, ще се стабилизира и ще играе далеч по-добре с всеки изминал мач", заяви Вили Вуцов пред БНТ.

"През миналата година гръбнакът на отбора бяха скъпоплатени чужденци с много високи заплати, финансовото сътресение в клуба не позволи те да останат. Накара ги да започнат да мислят в други посоки. Те са подписали по-сериозни договори - пет-шест пъти по-добри от това, което ние предлагаме като таван в момента. За мен верният път е този, който сме избрали сега - имаме ги парите и ги плащаме навреме. Това са ни възможностите.

В момента преговаряме и се надяваме да вземем двама-трима чужденци. Но при тези условия е трудно да са с класи над нашите играчи. За това и не залагаме толкова много на чужденците. Томас Иршак ми обеща, че остава, преговаряме и със Стаховяк. Очаквам да се разберем", добави Вуцов.

"Това, което знам, е, че Тошко много обича Ботев и разговаря с двама-трима души от нашето ръководство. Подхвърля, че неговото желание и мечта е да се завърне и да играе в Ботев. С удоволствие бих го взел. Не мисля обаче, че е реално отбор като Майнц да го върне", каза още специалистът.

Той похвали и публиката на тима, която не спира да го подкрепя.

"В Ботев за разлика от други места няма платена публика. Всички до един от феновете ми казват "Не се притеснявай, ние сме зад вас, вървете напред с този млад отбор", завърши Вуцов.