Виландер смята, че Вожняцки ще триумфира, букитата фаворизират Халеп

Експертът на Eurosport Матс Виландер коментира предстоящия финал при жените на Australian Open, в който ще се противопоставят Симона Халеп и Каролина Вожняцки:

„Парадоксално, но факт – когато контролират мача, двете далеч не играят най-добрия си тенис. Когато обаче са изправени до стената веднага превключват на по-висока скорост и показват чудесни неща на корта. Според мен Халеп заслужено победи Кербер. Финалът ще е страхотен – две чудесни тенисистки ще се борят за първото място в ранглистата и за първата си титла от Големия шлем.

Мисля, че ако Симона Халеп преодолее психологическата бариера, която стои пред нея заради липсата на титла от Големия шлем, в бъдеще ще се развие наистина много. Психиката е много силна, но от тактическа гледна точка има върху какво още да работи. Би могла да излиза по-често на мрежата и да не рискува толкова често с агресивни печеливши удари, когато изостава в резултата.

Да, срещу Кербер този риск се отплати, но няма винаги да е така. Освен това би могла да показва повече самоувереност, когато води, тъй като понякога ми се струва доста пасивна в такива моменти. Може би контузията в глезена, която получи в първия кръг, играе някаква роля при определянето на тактическия план. Надявам се да е добре и да бъде напълно възстановена за финала, тъй като Вожняцки е много интелигентен играч и ще използва всяка една възможна слабост.

Като стана дума за Вожняцки – при нея психиката също ще бъде решаващ фактор. Ще бъде интересно да видим дали на финала ще играе със същата увереност, която показа в мачовете дотук. Ако случаят е такъв, това ще даде самочувствие да играе много агресивно и разнообразно. Според мен Вожняцки ще влезе в мача като фаворит заради травмата на Халеп, която споменах. Другият фактор, заради когото специалистите дават предимство, е спортната агресия – сервисът и форхендът са по-остри от тези на Халеп, затова поне на теория Вожняцки ще бъде фаворит на финала“.

Sporta.bg обаче провери коефициентите на букмейкърите за мача Халеп - Вожняцки. Оказа се, че те са на обратното мнение на Виландер. А именно - според тях големият фаворит е румънката. Ставката за нейна победа е 1,66, докато коефициентът за датчанката е 2,30.

Sporta.bg ще проследи на живо женската битка за короната от Australian Open утре сутринта.