Виландер: Григор няма шанс за титла от Големия Шлем

През 2018 г. Григор Димитров има по-големи шансове да стане №1 в света, отколкото да спечели титла от Големия шлем. Това заяви експертът на "Евроспорт" и носител на седем трофея от Големия шлем Матс Виландер в интервю за "Дневник" и чуждестранни медии.

Според един от най-успешните тенисисти в историята Димитров все още не е способен да победи водещите играчи в най-големите мачове. В същото време шведът прогнозира, че българинът ще завърши в челната тройка и този сезон.

"Не съм сигурен дали Григор е готов да спечели титла от Големия шлем. Причината е начинът, по който играе. Той може да победи почти всички играчи, но все още е малко непостоянен по отношение на ударите", коментира Виландер на въпрос на "Дневник".

По думите му Димитров "притежава всички необходими умения, за да бъде №1". "Що се отнася до ранглистата, той има перфектната игра, защото е постоянен по отношение на физическото си състояние, в движението по корта, в отношението към играта, в това да разбере кой е най-добрият начин да играе срещу определен съперник", допълни той.

Виландер заяви, че в момента Димитров е един от топ играчите, които другите трябва да се стремят да победят. "Григор има много голям шанс да бъде №1, №2 или №3 в края на сезона. Наистина го вярвам."