Викторио Павлов напусна Ботев (Враца)

снимка: levski.bg

Изпълнителният директор на Ботев (Враца) Валери Цветанов и старши треньорът Викторио Павлов днес депозираха оставките си и напускат втородивизионния клуб, научи БТА.

Двамата си тръгват в знак на несъгласие с организацията, както и с вмешателство на външни хора в дейността на клуба и отбора. Официалната позиция е, че раздялата става заради слабите резултати за момента.

Според източник от клуба обаче, някои футболисти са опитали да налагат тяхното мнение за това как трябва да изглежда стартовия състав, с което Викторио Павлов категорично отказал да се съобрази. Изпълнителният директор Цветанов пък е заел страната на треньора, за да защити авторитета му.

При това положение останалите хора от управата са заели страната на въпросните активни в управляването на отбора футболисти. Твърденията за проблеми в съблекалнята се подсилват и от намерението на някои от играчите да откажат да играят в знак на солидарност с отстранения треньор.

До края на есенния полусезон в Б група остават три кръга, а Ботев (Враца) заема 12-о място с 14 точки. Тимът натрупа три поредни поражения.

Официално за старши треньор днес беше представен бившия нападател на клуба Емил Маринов. Но истинската суматоха настъпи, когато минути по-късно той си тръгна от стадиона, а заниманието се води от помощника Тодор Гарев.