(ВИДЕО) Социалните мрежи кипят: Играч копира кунг-фу ритника на Кантона срещу фен

Аржентинският футболист Себастиан Пол от Аудакс Италиано се превърна в хит в социалните мрежи. Причината - влезе в ролята на легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона.

Гаучото обаче не демонстрира някакви фамозни футболни умения, а повтори една от най-скандалните случки в историята на английската Висша лига – кунг-фу ритника на Кантона срещу привърженика на Кристъл Палас Матю Симънс през 1995 г. Тогава френският нападател не издържа на провокациите, отправени към него и се опита да се саморазправи с невъзпитаният футболен хулиган, което му донесе осем месечна дисквалификация.

Сега Пол буквално влезе в кожата на Кантона и пресъздаде епизода по време на мача на Аудакс срещу Универсидад Католика, загубена от неговия тим с 1:4. Той нападна привърженик на домакините веднага след последния съдийски сигнал и се предполага, че причината са непрестанни обиди по негов адрес. Камерите ловиха как 28-годишният Пол се качва на парапета на трибуните и със зверски ритник уцелва фена право в лицето. Пострадалият Кристобал Асторкиса се зарече да подаде официално оплакване срещу бурния футболист, който може да бъде осъден на 2 г. затвор.