(ВИДЕО) Руските гамени нямат спирка - пречукаха испанци като кучета

Руските гамени, заради които националният отбор почти не беше изхвърлен Европейското, отново си показаха рогата. Те са пребили испански туристи в Кьолн на връщане от шампионата във Франция.

Седем руски запалянковци, които са екстрадирани, са имали междинно кацане в Кьолн на път за Москва, когато попаднали на трима испанци. В последвалото сбиване двама от испанците пострадали тежко, информират германските медии.

"Около 19.00 часа пред катедралата в Кьолн е извършено нападение над трима испанци. Шестима от извършителите са задържани, а един е избягал. В арестуваните са намерени билети за мача Русия - Англия, но дали те са били на този мач - не знаем. Не ни е известно на този етап дали задържаните са били депортирани от Франция", съобщи представител на кьолнската полиция, цитиран от ТАСС.

Властите във Франция вече екстрадираха 29 лумпени, които застрашаваха сигурността в страната. Трима пък са вкарани в затвора с присъди между 12 и 24 месеца за хулиганство. Но осъдените от съда в Марсилия ще обжалват наложените им ефективни присъди. Това съобщи за ТАСС генералният консул на Руската федерация в южния френски град Сергей Молчанов.

Николай Морозов, Алексей Ерунов и Сергей Горбачев получиха наказания от 12 до 24 месеца затвор за участието им в безредиците в Марсилия около срещата от Евро 2016 между Русия и Англия на "Стад Велодром" в събота.

Те са санкционирани заради "насилствени действия и използване на подръчни средства за нанасяне на телесни повреди на други хора и на щети на частно и обществено имущество". При безредиците около срещата Англия - Русия пострадаха 35 души, четирима от които по-сериозно.

Най-леката санкция от година зад решетките получи Морозов, ръководител на фенклуба на Динамо Москва. На 18 месеца затвор е осъден Горбачев, изпълнителен директор на клуба на привържениците на Арсенал Тула. 

Две години затвор пък получи Алексей Ерунов, директор по работата с феновете в Локомотив Москва. Ерунов и Горбачев са членове на централния съвет на Асоциацията на руските футболни запалянковци.

Други шестима пък бяха арестувани след мача със Словакия. Те вече са освободени. Друг руснак, който получи травма в деня на двубоя между Русия и Словакия, е опериран. Няма опасност за живота му.

Франция пък нареди на 20 руски ултраси да напуснат незабавно страната, защото представляват риск за обществения ред в страната. Феновете, които са на възраст между 25 и 40 години, в момента са задържани в Марсилия и ще бъдат екстрадирани в понеделник. Депортацията е свързана с инцидентите в Марсилия през миналата седмица около мача между Русия и Англия, при които пострадаха 35 души.