(ВИДЕО) Псувни на американка към рускиня взривиха тениса

Носителката на титла от US Open Слоун Стивънс побесня на корта и засипа рускинята Анастасия Павлюченкова с водопад от обиди. Тя изпусна нервите си по време на сблъсъка им от първия кръг на силния тенис турнир в китайската столица Пекин. Американката обърна Павлюченкова с 6:7(10), 6:4, 6:4 за почти три часа, но напрежението между двете достигна връхната си точка в заключителния сет.

Екшънът започна още в края на втората част при 5:2 за американката след пробив. Тогава рускинята поиска медицински таймаут, което според Стивънс е било тактически ход, коментирайки това със съдията на почивката. При продължително разиграване в третия сет Павлюченков отправи удар директно в тялото на Стивънс, която бе убедена, че това изпълнение на рускинята е било нарочно. Американката спечели точката и връщайки се към основната линия каза: "Тази ш****а кучка опита да ме удари".

"Това е спортът, който играем. Нали така? Спортсменство. Това е много важно. Аз ли съм неуважителна? Кое е неуважително? Ти повика физиотерапевта при 5:2. Дори не си контузена", заяви Стивънс към Павлюченкова. "Как знаеш, че не съм контузена?“, отвърна пък рускинята.