(ВИДЕО) От Армията бесни на Дисципа, пуснаха декларация

Босовете на ЦСКА-София са бесни, че санкциите на клуба са почти еднакви с тези на Локо (Пд) след вчерашните баталии на стадиона в квартал "Лаута". "Червените" изразиха несъгласие с наложените наказания и описаха претенциите си като добавиха и видеоматериал.

Ето какво написаха "армейците в декларация":

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа ЦСКА да играе два домакински мача без публика. Клубът ни ще изтърпи наказанието в оставащите два двубоя от Първа лига на "Армията" срещу Септември в четвъртък (30 ноември) и срещу Берое (10 декември).

Освен това ЦСКА е глобен с общо 14 300 лева за различни провинения на феновете и ще трябва да възстанови щетите на стадион "Локомотив".

Локомотив (Пловдив) също ще играе два мача у дома без публика и трябва да плати глоби на обща стойност 14 000 лева заради различни действия на привържениците на тима.

Дисциплинарната комисия не взе предвид данните на полицията в Пловдив и факта, че домакините не бяха осигурили необходимата охрана на рисковия двубой.

Без значение за ДК остана и твърдението на директора на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков, който заяви, че двама руски граждани от агитката на Локомотив Пд влизат първи на пистата и с провокативните си действия предизвикват феновете на ЦСКА да сторят същото.

Ние, ръководството на ЦСКА, питаме защо двата клуба получиха еднакво наказание - 2 мача пред празни трибуни, след като фенове на домакините предизвикаха ексцесиите на стадиона, а организаторите на двубоя не се справиха със задачата си?

Дисциплинарната комисия може би не вярва на комисар Атанас Илков, който е категоричен, че всичко това се случи заради привърженици на Локомотив Пд?

Защо Локомотив Пд не е наказан и за нанесените удари от фенове на домакините върху наши футболисти и хора от щаба, като нападението срещу Енрике Рафаел дори ясно се вижда в прикаченото видео? По наредба за подобни действия домакините трябва да бъдат наказани с още 10 000 лева и 2 срещи лишаване от домакинство.

От ръководството